Nyheder    Profil    Arkitektur    Design    Jobs    Presse    Kontakt
8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18 
Første spadestik til nyt VUC & HF Nordjylland, Aabybro
Første spadestik til ny..
8.10.15 | 
Friis & Moltke 2015 - arkitektur, proces og projekt
Friis & Moltke 2015 - a..
5.10.15 | 
FRIIS & MOLTKE PRÆKVALIFICERET
FRIIS & MOLTKE PRÆKVALIFICERET
2.10.15 | Friis & Moltke prækvalificeret til to nye opgaver indenfor uddannelse og sundhed
2 x Bygningspræmiering
2 x Bygningspræmiering
30.9.15 | Musikkens Hus og Campus På Sporet blev i tirsdags tildelt Aalborg Kommunes Bygningspræmieringspris
Debatmøde om nyt fodboldstadion i Aarhus
Debatmøde om nyt fodbol..
30.9.15 | Torsdag, den 24. september deltog Mikkel Wienberg, Friis & Moltke i debatmødet om Aarhus’ fremtidige stadion.
Første spadestik til nyt VUC & HF Nordjylland, Aabybro - Friis & Moltke
Første spadestik til nyt VUC & HF Nordjylland, Aabybro - Friis & Moltke
Første spadestik til nyt VUC & HF Nordjylland, Aabybro - Friis & Moltke
Første spadestik til nyt VUC & HF Nordjylland, Aabybro

Første spadestik til nyt VUC & HF Nordjylland, Aabybro

8.10.2015
Mandag, den 5. oktober var der første spadestik til det 2.000 m² store skolebyggeri, som i fremtiden skal huse elever fra uddannelsessteder, der i dag er er spredt ud på fire forskellige adresser i Aabybro. Det er planen, at byggeriet skal stå færdigt i sensommeren 2016.

VUC & HF Nordjylland
Fra man træder gennem vindfanget i VUC & HF Nordjyllands nye bygning, mødes man af det åbne café-, kantine- og studieområde. Det dobbelthøje rum bliver skolens ”hjerte” og omdrejningspunkt for aktiviteter dagen igennem. Rummet disponeres som en ”amøbeform” med flere nicher, lommer og store rumligheder. Siddetrappen markerer sig i det dobbelthøje rum, og forskellige møbleringer skaber mangfoldige muligheder for ophold, undervisning, samlinger og afslapning. Fra alle rum er der direkte adgang til udearealer, som gør det nemt og ligefremt at trække ud og inddrage de udendørs faciliteter i den daglige undervisning.
Arkitekturen bruges aktivt som rumlig opdeler frem for traditionelle vægge, hvorved der skabes en høj grad af fleksibilitet og synergi til en lang række forskellige situationer og begivenheder.
Mellem de forskellige læringsmiljøer skabes der forskellige grader af transparens, således at man tydeligt kan fornemme livet i bygningen. Man kan se andre studere og selv blive inspireret, og oplevelsen af gennemsigtighed bliver gennemgående.

Bygningen som arbejdsplads
VUC & HF Nordjylland er ikke blot en ny og moderne uddannelsesinstitution men i høj grad også en daglig arbejdsplads for mange medarbejdere. Derfor er det også væsentligt, at funktionerne og faciliteterne understøtter et godt arbejdsmiljø. Synlighed og åbenhed mellem ledelse, administration, underviserkontorer og de studerende er væsentlige for at skabe rammerne for et levende og inspirerende fælles miljø.