Nyheder    Profil    Arkitektur    Design    Jobs    Presse    Kontakt
Projekter >> Kultur >> Næste projekt >>
 Teatret Svalegangen i Ă…rhus
 Friis & Moltke
 Teatret Svalegangen i Ă…rhus
 Friis & Moltke
 Teatret Svalegangen i Ă…rhus
 Friis & Moltke
 Teatret Svalegangen i Ă…rhus
 Friis & Moltke
 Teatret Svalegangen i Ă…rhus
 Friis & Moltke
 Teatret Svalegangen i Ă…rhus
 Friis & Moltke
 Teatret Svalegangen i Ă…rhus
 Friis & Moltke
 Teatret Svalegangen i Ă…rhus
 Friis & Moltke
 Teatret Svalegangen i Ă…rhus
 Friis & Moltke
 Teatret Svalegangen i Ă…rhus
 Friis & Moltke
Bygherre
Teatret Svalegangen
Adresse
Århus
Ă…r
2014-
 Teatret Svalegangen i Ă…rhus
 Friis & Moltke
Teatret Svalegangen i Ă…rhus

Teatret Svalegangen i Ă…rhus

2014- | Ă…rhus, DK

2014- | Ă…rhus, DK

 
Ny teatersal ved Teatret Svalegangen
Fredag d. 30 januar er der officiel indvielse af den nye teatersal ved Teatret Svalegangen
Med midler fra Købmand Herman Sallings Fond har Friis & Moltke tegnet en ny teatersal, en ankomst-foyer og back stage-faciliteter til Teatret Svalegangen i Aarhus.

”Med stor indlevelse i dramatikken og den stemning, der fylder et velbesøgt teater, har vi ønsket at skabe en sal, der elegant passer ind blandt den tætte midtbys bygninger og fremstår i et flot, skulpturelt samspil med byens øvrige tage”.
Martin Wienberg, Friis & Moltke

Med ankomst fra Rosenkrantzgade mødes Svalegangens gæster fremover af et nyt, blødt og farverigt loungeområde indrettet mellem caféen og Gammel Scene.

Forløbet op gennem det smalle hus præges af store imødekommende glaspartier i facaden, som samtidig viser samspillet mellem de gamle bygninger og det nye foyer-område.
I den nye foyer understreges mødet mellem gammelt og nyt i rumligheder, der på en gang inviterer ind i det nye område og samtidigt respektfuldt understreger den gamle bygnings historier.

Foyerens højloftede rum indrammes af et stort glasparti, hvor facadens forløb får lov at strække sig elegant indefra og ud i gårdrummet.

På toppen af bygningen rejser den nye sal sig op i en syv meter høj bue, der blidt indrammer både gæster og skuespillere. Salen præges af stærk dramatik og effektfulde virkemidler i kraft af unikke belysningsmuligheder i loftsbuen.

”Grundtanken har været at skabe et rum med karakter og identitet, der kan stå som en skarp medspiller i den kunst, der skal udfoldes på scenen. Der er en unik intensitet ved at have en teatersal midt i byens puls, helt oppe mellem byens tage, som jeg håber, publikum vil kunne mærke”. Martin Wienberg, Friis & Moltke

Foto: Jakob Lerche