News    Profile    Architecture    Design    Jobs    Press    Contact
Projects >> Family homes >> Next project >>
 Villa Wienberg, H√łjbjerg
 Friis & Moltke
 Photo: FRIIS & MOLTKE
 Villa Wienberg, H√łjbjerg
 Friis & Moltke
 Photo: Jacob Termansen
 Villa Wienberg, H√łjbjerg
 Friis & Moltke
 Photo: Jacob Termansen
 Villa Wienberg, H√łjbjerg
 Friis & Moltke
 Photo: Jacob Termansen
 Villa Wienberg, H√łjbjerg
 Friis & Moltke
 Photo: Jacob Termansen
 Villa Wienberg, H√łjbjerg
 Friis & Moltke
 Photo: Jacob Termansen
 Villa Wienberg, H√łjbjerg
 Friis & Moltke
 Photo: Jacob Termansen
 Villa Wienberg, H√łjbjerg
 Friis & Moltke
 Photo: Jacob Termansen
 Villa Wienberg, H√łjbjerg
 Friis & Moltke
 Photo: Jacob Termansen
 Villa Wienberg, H√łjbjerg
 Friis & Moltke
 Photo: Simon Jeppesen
 Villa Wienberg, H√łjbjerg
 Friis & Moltke
 Photo: Jacob Termansen
 Villa Wienberg, H√łjbjerg
 Friis & Moltke
 Photo: Jacob Termansen
 Villa Wienberg, H√łjbjerg
 Friis & Moltke
 Photo: Jacob Termansen
 Villa Wienberg, H√łjbjerg
 Friis & Moltke
 Photo: Jacob Termansen
 Villa Wienberg, H√łjbjerg
 Friis & Moltke
 Photo: Jacob Termansen
 Villa Wienberg, H√łjbjerg
 Friis & Moltke
 Photo: Jacob Termansen
Client
Mette og Martin Wienberg
Constructor
Tømrer- og snedkermester Åge Pedersen Aps
Engineering
Tri-consult A/S
Architect
FRIIS & MOLTKE
Wienberg Architects
Address
Højbjerg
Size
87 m2
Year
2007-2008
Prizes
2008 √Örhus Kommunes Arkitekturpris
References
2013 Northern Delights, Tyskland
2011 ELLE DECORATION, England
2010 RUM, Danmark
2010 Nye enfamiliehuse / New Single-Family Houses - Made by Nordic Architects
2009 Design Interi√łr, Norge
2009 Metropolis, USA
2008 Living Design, Danmark
 Villa Wienberg, H√łjbjerg
 Friis & Moltke
Villa Wienberg, H√łjbjerg

Villa Wienberg, H√łjbjerg

2007-2008 | H√łjbjerg, DK

2007-2008 | H√łjbjerg, DK

 
Om- og tilbygning til eksisterende træhus
Huset er en om- og tilbygning til et eksisterende tr√¶hus p√• 87 m2. Der er er kun f√• spor tilbage af det gamle hus, som indg√•r i fin harmoni med det nye. Huset er disponeret efter de potentialer, der var p√• grunden og fremst√•r nu delvis i to etager. Der er s√•ledes arbejdet bevidst med placering af facader og vinduer i forhold til den gamle haves tr√¶er, funktion og lysindfald. Planl√łsningen er √•ben med kontakt og kig imellem de forskellige rum. Facaderne st√•r rent med sort lodret tr√¶bekl√¶dning og kvadratiske vinduespartier i varierende st√łrrelser. Der er en god materialem√¶ssig sammenh√¶ng i huset, den gamle del er holdt helt i hvidt indvendigt, og brydes af det indre atrium bekl√¶dt med sort tr√¶. I den nye del er k√łkkenet ligeledes holdt i hvidt sammen med st√•l og beton, som skaber en god kontrast til stuens varme tr√¶bekl√¶dning p√• v√¶gge, trappe og loft.